Doğanay Şalgam Suyu, ana maddesi mor havuç, şalgam turbu, acı süs biberi, su, tuz ve mayası kepekli bulgur olan aynen yoğurt, peynir ve sirke gibi mayanalanarak 30-40 gün bir mayalanma sürecinden sonra elde edilen doğal, son derece sağlıklı bir içecektir.
Doğanay gıda olarak, şalgam suyu üretiminde, tarladan sofraya kadar olan üretim sürecinde büyük bir titizlik göstererek, kullandığımız mor havucun çoğunu, Konya Ereğlide 2.000 dönüm büyüklüğündeki kendi arazimizde, Tarım Bakanlığı onaylı iyi tarım belgeli ekim sistemi ile ekim yaparak, ihtiyacın bir kısmını karşılamaktayız.
Geriye kalan kısmınıda yine iyi tarım belgeli sistemine uygun ekim yaptırarak bölgedeki diğer çiftçilerden karşılayıp, son derece gelişmiş çağdaş entegre tesislerimizde inovatif aseptik, bakterisiz dolum tekniği ile üretmekteyiz.
Bilim adamları her zaman mor yiyecek yememizi, mor içecek içmemizi önerirler, çünkü mor besinler genel itibariyle doğal antioksidan kaynağıdır. Şalgam Suyu bütün yiyeceklerle, özellikle hazmı zor yiyeceklerle içilen bir içecek olduğu gibi evlerde, iş yerlerinde misafirlere ikram edilebilecek değişik bir lezzete sahip olması nedeniyle özel bir içecektir.
Doğanay şalgam suyunun en önemli hammaddesi mor havuç başlı başına A vitamini deposudur. Bu özelliği ile göz sağlığına katkısı bilimsel olarak kanıtlanmıştır.
Doğanay şalgam suyu, laktik asit içerir.. Yediğimiz yiyeceklerden sonra içeceğimiz bir bardak Şalgam suyu, besinlerin sindirilmesini kolaylaştırır. Fermente edilmiş bir ürün olduğu için bağırsaklara yararlı enzimler ihtiva eder. Doğal probiyotiktir tüm bunların neticesinde sindirim sistemine faydalı olduğu görülmüştür.
Doğanay şalgam suyu, hazmı kolaylaştırdığı, doğal probiyotik olup, sindirim sistemine faydalı enzimleri ihtiva ettiği için ve ayrıca tokuluk hissi yarattığı için zayıflamada yardımcı olmakla beraber, zayıflama ilacı değildir. Doğanay Şalgam Suyu düşük kalorilidir (1 lt de 30 kcal ) Ana hammaddesi siyah havuç olmasına rağmen uygulanan fermentasyon işleminden sonra ŞEKER İÇERMEDİĞİ tüm analiz raporlarınca teyit edilmiştir.
Doğanay Şalgam Suyunun içerdiği kalsiyum ve potasyum ve ayrıca A-B-C vitaminleri. Tüm bilim çevreleri tarafından vücutta afrodizyak etkisi yapan vitamin gurupları olarak tanımlanmaktadır.
Doğanay şalgam suyunun hammaddeleri mor havuç, şalgam turbu ve bulgur mayalanıp fermente işlemi yapıldıktan sonra, kalsiyum ve potasyum içerdiği A-B-C vitaminleri ihtiva ettiği yapılan analizlerde çıkmaktadır. Kalsiyum’un genel itibariyle kemiklere iyi geldiği, Potas’yumun vücüt direncini arttırdığı, A vitamininin gözlere iyi geldiği, B vitamininin saç deri ve sinir sistemine iyi geldiği C vitamininin de yine soğuk algınlığına iyi gelip vücut direncini arttırdığı hücre yenileyici özelliğinin de olduğu tüm bilim çevreleri tarafından ispatlanmıştır.
Adres
Adana Hacı Sabancı Org. San. Bölg. S.Demirel Bulvarı No:13 Sarıçam ADANA
Adres (Şube)
Adana Hacı Sabancı Org. San. Bölg. OSB Sabancı Cad. No:1 Sarıçam ADANA
Telefon: 0 322 394 37 77 (3 hat)
Telefon: 0 322 394 49 53-54
Fax: 0 322 394 49 51
E-posta: info@doganaygida.com.tr
Adres
Yenibosna Mh. Kavak Sokak No:11 Kat: 4 Daire: 21 Yenibosna /İSTANBUL
Telefon: 0 212 485 02 01
Telefon: 0 212 485 23 23
Fax: 0 212 485 11 10
E-posta: info@doganaygida.com.tr